Description of trips-No.7 Gozd Martuljek, Kranjska gora, Gozd Martuljek

Opis izletov


7. Z Martuljka v Kranjsko goro, Robe, Srednji vrh in nazaj.

Trip7 - Gozd Martuljek, Kranjska gora, Robe, Srednji vrh, Gozd Martuljek


Naš pohod bomo pričeli v vasi Gozd Martuljek ( stari Špik). Ideja sama ni nova, ker je celotna pot markirana in označena na zemljevidu Kranjska gora z okolico. Prvi del poti poteka po poti z označbo 1, drugi del iz Kranjske gore na Robe, Srednji vrh pa z označbo 2.
Izlet predlagam vsled slikovitosti poti in zanimivih razgledov. Potek poti sem delno spremenil na začetku in v sredini. Spremembe so sledeče:
1. Pot začnemo po kolesarski stezi in po približno 500 metrih pridemo do križišča s kolovozom - malo pred staro železniško hišo. Tu zavijemo levo in malo dalje izberemo levo stezo. Od tu dalje nas pot vodi navzgor vse do gozdne ceste. Dalje je pot označena.
2. Druga sprememba je, da se izognemo cesti od reke Save do Srnjaka, uporabimo bližnjico. Steza se prične ob prvem ostrim ovinkom ceste v levo navzgor.

Izlet je primeren za vse srednje utrjene pohodnike in traja cca 5 ur s postanki. Višinske razlike je za cca 300 m. Dolžina poti je cca 14,5 km. Na izhodiščno točko se pripeljemo z avtomobilom.

Glavni menu

Nazaj