Opis izletov


2. S Srednjega vrha do Bašce-Visoki vrh-Bavhe-lovska koča za Lepim vrhom in nazaj.

Trip2  Srednji vrh-Visoki vrh-Bavhe-Srednji vrh


Naš izlet bomo pričeli na Srednjem vrhu nad Gozdom Martuljek. Od tu nas bo pot peljala do kmetije pri Vavčerju. Kmetija je poznana po gojenju ovac, koz in konjev.
Tu se pot obrne v levo in že se znajdemo v gozdu. Kolovoz se počasi vzpenja, na svoji levi strani pa nam ves čas šumi gorski potok Hladnik. Po cca slabi uri se kolovoz preneha in že nas ozka stezica pelje vse više. Strmine ni in ni konca zato si večkrat privoščimo počitek in si napašemo oči z lepimi razgledi na Špikovo skupino, Jalovec, Srednji vrh, Kranjsko goro. Lepo utrujeni prispemo v Bašco, kjer si spet vzamemo malo počitka pred zadnjim 250 m vzponom na Visoki Vrh.
Vzpon na Visoki vrh poteka po strmini, katera je poraščena s travo, borovci in macesni. Prave poti ni, vendar ne moremo zgrešiti.
Visoki vrh-čudovit razgled. Pred nami je Triglav , desno Špikova skupina, za hrbtom so avstrijske Alpe, levo veličastna Kepa in še bi lahko našteval...
Ko smo se spočili in naužili lepot jo mahnemo proti planini Bavhe. Vso pot se pred nami pne lepa Kepa, na planini pa lahko v poletnem času opazujemo živino na paši (konji, krave, ovce). Po prečkanju Bavh se spustimo skoraj po brezpotju do lovske koče za Lepim vrhom, kjer se ustavimo in še enkrat s pogledom objamemo greben Bavh.
Vračamo se nazaj na Srednji vrh in spet nas na naši levi strani pozdravlja Hladnik s svojo večno pesmijo..

Izlet je primeren za bolj utrjene pohodnike in traja cca 7 do 8 ur s postanki. Višinske razlike je za cca 900m. Na izhodiščno točko se pripeljemo z avtomobilom in ni problem s parkiranjem vozila.

Glavni menu

Nazaj